torsdag 13 december 2012

Brödrecept

Här kommer receptet på filmjölksbrödet som jag gör. Jag fick receptet av en mycket kär vän.

Äpple o yoghurtbröd.

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor havssalt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple
3 msk honung

Blanda allt till en gröt och lägg i en avlång siliconform (enklast).
Grädda ca 1 1/2 timme på 175 grader.

Jag använder filmjölk istället för yoghurt och jag lägger till lite pumpafrön, solroskärnor och aprikoser. Man tager vad man haver och tycker är gott helt enkelt.




Ni glömmer väl inte julutmaningarna på Veckans skiss nu i december. Ni har till den 3:e januari på er att skicka in era bidrag.
Här är min tolkning till utmaning nr 1. En lift av en MarjaLO.



1 kommentar:

  1. Så underbar bakgrund på layouten! Väldigt effektfullt med det svarta pappret mot alla färgerna!

    SvaraRadera